Saltar ao contido

Marea Atlántica (ca)

Signa el manifest
Sabem que aquest sistema no para de crear injustícia i desigualtat. Que les retallades als serveis públics, dissenyats per una minoria sota la influència del poder econòmic, les patim nosaltres, el 99%. Que amb l’excusa de la crisi es multipliquen l’emigració, l’atur i la pobresa i que som majoria les que pensem que ja n’hi ha prou. Que ha arribat l’hora de canviar les coses d’una vegada.

A La Corunya sabem el que és ésser una ciutat amb marees vives. Per això volem sumar-nos a la rebel·lió democràtica que ve, aquella marea que després de recórrer els carrers ara es proposa posar les institucions al servei de la gent. Volem apropiar-nos de les eines necessàries per combatre la desigualtat i construir una ciutat i un país diferent. I comencem per La Corunya. Perquè la coneixem i la imaginem d’una altra manera.

Mereixem una ciutat sense corrupció ni desnonaments. Una ciutat lliure d’especulació. Una ciutat per a les persones, per a la convivència i la realització individual i col·lectiva, no un aparador. Una ciutat sense complexos, acollidora i a la vegada orgullosa de la llengua i la cultura gallega. Una ciutat sense exclusions de cap mena. Una ciutat a la mida de la gent de baix.

No estem sols ni soles. I tampoc acabem d’arribar. Ens precedeixen moviments plurals i molts anys de mobilització i organització des de baix. Però el batec popular i la urgència de l’època indiquen que ha arribat el moment de fer-ho: podem guanyar i recuperar Maria Pita.

Pensem que és el moment d’obrir un procés que aconsegueixi sumar forces amb la vista posada a les eleccions municipals de l’any vinent. Necessitem un espai de confluència, on capiguem totes i tots, al voltant d’un desig comú: acabar amb les polítiques dictades per les elits i el poder econòmic i rescatar la democràcia, també segrestada pel bipartidisme en l’àmbit municipal.

Proposem iniciar un procés, barri a barri, que vagi més enllà dels noms propis, des de la diferència però amb generositat. Construir un espai alliberat dels grillons de la vella política, basat en el protagonisme de la gent. Buscar una nova forma d’organitzar la vida en comú, honesta i transparent, construïda per la ciutadania, al servei de la ciutadania i sota el control de la

ciutadania. Un cicle radicalment democràtic i participatiu, sense peatges i amb capacitat per il·lusionar a la majoria social, a totes i tots nosaltres.

Ha arribat l’hora de la MAREA ATLÀNTICA.

I tu, també veus venir la marea?

Signa perquè pugi d’una vegada.

Signa el manifest

    SiNon